søndag 24. august 2008

Hjemmeforsøk - 2. av 3 registreringer

Her skal du beskrive hva som har skjedd i forsøket ditt så langt. Hva ser du? Hva lukter du? Noe du har observert? Går det som forventet? Har det blitt dannet noe? Fortell!!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det som rusta først av de to glassa med vann og pepsi max som inneholdt en spiker, var pepsi max. Det eneste som skjedde var bare at spikern rusta, ikke noe mer ser det ut som. Det gikk som forventa.....

Anonym sa...

melka som sto på benken har nå på et eller annet vis skilt seg, underst ligger den et eller annet du kan se igjennom, over ligger det en tykk hvit guffe. melkeglasset i kjøleskapet har det ikke skjedd noe med foreløpig. akuratt som forventet.

Anonym sa...

Så langt i forsøket har brødskiva på tallerknen blitt stein hard og leverposteien har skrumpa inn. Brødskiva i plastpose er fortsatt helt bløt, men det er dannet sopp på leverposteien. Det lukter gammel leverpostei av brødskiva på tallerknen og mugg av den andre. Ellers går det som forventet. Jeg trodde at leverposteiskiva i plastpose ville mugne fortest, og det har den gjort. Forsøket mitt står nå høyt oppe på skaphyllene og det er det en god grunn til, æsj!

Anonym sa...

Forsøket mitt har det ikke skjedd det jeg hadde trodd. Vaffelhjertene er fortsatt vanlige og det er ikke dannet et snev av mugg på de. De lukter helt vanlig, akkurat som at jeg kunne spist de. Det virker som holdbarheten på mat er bedre, når det er pakket inn og i kjølig temperatur.

Anonym sa...

Så langt i forsøket har brødskiva uten plastpose blitt stein hard og osten er svett og bøyd seg. Osten er steinhar den også. Brødskiva i plastposen er fortsatt myk, men osten har begynt å mugne. Det lukter ingenting av brødskiven uten plastpose, den med pose lukter det heller ikke noe vondt av.
ellers går det som jeg trodde. Jeg trodde at osten i plastposen mugnet, og det gjorde den.

Anonym sa...

Med en gang jeg tok av plastfolien av begge glassene med cola og ketchup. Så jeg at det var en liten hvit, mugg aktig klump som lå å fløyt på overflaten av colan.
Colan er helt doven og lukter helt vanlig. Ketchupen skjedde det ikke noe med.
Spikeren som lå i ketchupen mista litt av fargen og ble svart noen steder. Spikeren som lå i colan ble mere brunaktig og rusten. Så jeg vil si at spikeren i colan ble mest rusten.
Det gikk som forventet, jeg trodde at spikeren kom til å ruste fortest i cola. Men jeg hadde ikke trodd at det skulle bli dannet mugg på colan. Jeg hadde heller ikke trodd at spikeren i ketchupen kom til å bli mere svart enn brun.

Anonym sa...

Det som skjedde var at den spikeren som var i helt vanelig vann rusta fortest..Den andre spikeren (den i saltvannet) har ikke rusta noe i det hele tatt..Det gikk som akkuratt som forventet.

Anonym sa...

Jernspikeren i glasset med saltvann rusta først, og etter en stund gikk all rysten fra spikeren til vannet og vannet fikk rustfarge. spikeren i glasset med cola har ikke rusta i det hele tatt.
Det gikk som forventa...

Anonym sa...

Den spikeren som var i det vanlige vannet rusta først! enn den som var i salt vannet! den som er i salt vannet er helt lik som før! det gikk som forventet!

Anonym sa...

Så langt, har brødskiven med leverpostei som sto på benken har blitt stein hard og leverposteien har skrumpa inn, og blitt mørkere. og den lukter litt rart.. Brødskiva som står i kjøleskapet har brukte mye lenger tid på å skrumpe inn. Så det gikk som jeg trodde..

Anonym sa...

Den osteskiva som lå i sola i vinduskarmen er svett, litt gjennomsiktig og lukter som et hel****.. Den ostebiten som lå i frysern(-18) kunne jeg knekke i to.. Ingen mugg på noen av dem så jeg ble litt overraska..

Anonym sa...

For at det skulle skje litt mer, kutta jeg eple og fersknen i to.
Så langt ser det ut som fersknen blir dårligst først. Den begynner å bli mørkere i midten, mens på elpe ser man nesten ikke forskjell.

Anonym sa...

Jeg satte ut to glass, et med cola i og ett med cola light, forrige onsdag. Men det kom ikke noen humle eller veps i noen av glassene. Derfor vet jeg ikke om hypotesen min er riktig. (Men jeg tror fortsatt den er det.....)

Anonym sa...

Jeg satte ut to glass, et med cola i og ett med cola light, forrige onsdag. Men det kom ikke noen humle eller veps i noen av glassene. Derfor vet jeg ikke om hypotesen min er riktig. (Men jeg tror fortsatt den er det.....)

Anonym sa...

Eplet som er i syltetøy glasset som er åpent er mest brun, og har rotna inn mest, men det andre har rotna litt det å. Syltetøyglasset med lok, lukter mest. det lukter ikke vondt, men det er bare en sterk eple lukt. den andre lukter ikke så mye. Jeg tenkte eg egentlig at det kom til å bil sånn. At de kom til å bli brunne, men ikke hvem av dem som var mest. Jeg trode også at det kom til å være mest lukt i det glasset som var stengt.

De vil si at det eplet uten lok rotna fotest.

Anonym sa...

Det har kommet litt rust på alle spikerene ikke mye.
men det er mest på colan

Anonym sa...

Jeg har ikke fått sett noe spesielt på de, fordi de er hos mamma, og hun er på ferie, og har vært det i en uke nå...
Jeg har sett at den spikeren i saltvannet har begynt å bli litt dårlig...

Anonym sa...

Bananene utviklet seg ulikt. Den bnanen som lå i pose ble ikke muggen like fort som den uten pose.
Bananen uten pose ble først svart, og deretter begynte det å lukte vondt og surt. Bananen i posen ble delvis svart, men så ut til å være spiselig. Dette var som forventet, for jeg tenkte at bananen som ikke fikk luft ville trekke til seg mindre mugg.